Bespilotne letjelice

Primjena bespilotnih letjelica koje su opremljene suvremenom opremom za snimanje usjeva ili nasada je nova tehnologija čiji će daljnji razvoj pridonijeti učinkovitijem planiranju agrotehnike osnovom informacija o stanju usjeva, pojavi bolesti i štetnika, zakorovljenosti, sadržaju vode u tlu.

eBee Plus

eBee Plus je lagan sistem koji se lansira iz ruke, ali jednostavnost rada ne umanjuje njegovu ozbiljnost – to je vrlo ozbiljan aerofotogrametrijski sistem za široki spektar primjena. eBee Plus može snimiti veću površinu u jednome letu nego bilo koja druga letjelica u klasi. Može snimiti veći prostor za manje vremena i sa boljim rezultatima. eBee Plus je opremljen dvofrekventnim GNSS senzorom sa podrškom za RTK/PPK, što osigurava rezultate geodetske preciznosti bez orijentacijskih točaka (brži i sigurniji rad uz preciznije rezultate). eMotion – senseFly eMotion je najnapredniji softver za planiranje i kontrolu leta na tržištu. Dizajniran imajući u vidu sigurnost na prvome mjestu, omogućuje jednostavno planiranje, simulaciju i praćenje automatski navođenih letova. ​

Mogućnost snimanja sa više kamera

senseFly S.O.D.A.

prva aerofotogrametrijska kamera specijalno projektirana za bespilotne sisteme. Snima izvanredno oštre RGB snimke, u raznim svjetlosnim uvjetima, osiguravajući detaljan i živopisan ortomozaik uz visoko precizne digitalne modele površine

Sequoia

multispektralno snimanje, vrlo precizan multispektralni senzor koji snima u 4 nevidljiva dijela spektra i jednom vidljivom ( (RGB), istovremeno u jednom letu (primjenjiva u šumarstvu, poljoprivredi, geodeziji, zaštiti okoliša…)

thermoMAP

mogućnost snimanja termalnog videa i fotografija za izradu kompletne termalne mape područja, precizno termalno mapiranje područja, preciznost 0,1 C (provjera sustava navodnjavanja, provjera iskoristivosti solarnih ploča, mapiranje distribucije vode…)

dji PHANTOM 4 – opremljen je 12 megapikselnom kamerom koja koristi Sony EXMOR senzor, te 20mm objektiv sa f/2.8 otvorom blende. Fiksirana na stabilizator koji radi po sve tri osi u mogućnosti je snimati 4K video sa izuzetnom oštrinom i količinom detalja, a tu su i slow-motion video sa 120 sličica u sekundi pri Full HD rezoluciji, kao i fotografiranje u RAW formatu. Maksimalna operativna udaljenost iznosi 3,5 kilometara, a njegova jedna punjiva beterija obezbijedit će autonomiju leta u trajanju od oko 28 minuta. Idealan za snimanje manjih površina.

dji PHANTOM 4

dji PHANTOM 4 foto